Workshops Inkoop als vervolg op succesvol symposium

dinsdag 21 juni 2022

Lokaal geld van de inwoners van Emmen zoveel mogelijk bij lokale ondernemers laten landen. Dat is wat de gemeente Emmen graag wil met het inkopen van diensten en materialen en het aanbesteden van werk. Tegelijkertijd zien ze dat er kansen voor kleine en middelgrote bedrijven uit de regio onbenut blijven. Vaak komt dat door gebrek aan kennis of een onjuist beeld bij ondernemers over het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de eigen gemeente. Daarom hebben Ondernemend Emmen en de gemeente Emmen op 19 mei in het stadion van FC Emmen een symposium georganiseerd over ‘de gemeente Emmen als klant’.
Het was een goed bezochte en inspirerende middag: de gemeente Emmen heeft ondernemers in een heldere presentatie toegelicht wat de mogelijkheden zijn om een opdracht voor de gemeente uit te voeren. Afgewisseld met bijdragen van Dick Lukkien en Frank Maatje (FC Emmen), Herman G. Idema (Ondernemend Emmen) en een panel van kritische ondernemers was het een aangenaam en leerzaam programma voor de aanwezige ondernemers.

Voor wie concreet aan de slag wil met dit onderwerp organiseert de gemeente Emmen op 4 oktober 2022 drie workshops inkoop over respectievelijk het Sociaal Domein, het Fysiek Domein en Bedrijfsvoering. Aanmelden kan alvast door op de betreffende link te klikken. Meer informatie over de aanvangstijden en de locaties van de workshops volgt zo spoedig mogelijk.

Hieronder kunt u de sfeervolle aftermovie bekijken van deze inspirerende middag:Meer nieuws