Ondernemend Emmen en Toyota Nederland organiseren samen bijeenkomst over mobiliteit en waterstof

dinsdag 23 april 2024

Over waterstof is veel te doen de laatste tijd. Over de productie, maar ook over het gebruik ervan. Vaak gaat het bij personenauto’s en transport over ‘wat gaat het worden in de toekomst, waterstof of toch elektrisch’. En over ‘waar kun je waterstof nog meer toepassen als vervanger voor fossiele energie?’ Plus: waarom gelooft Toyota in waterstof voor personenwagens? Ondernemend Emmen organiseert daarom samen met Toyota Nederland op 7 mei bij de ADG-groep -Lunenborg een lunchbijeenkomst over waterstof als energiedrager voor mobiliteit.

De Japanse auto- en machinebouwer levert niet alleen personenwagens op waterstof, maar ook bijvoorbeeld heftrucks en heeft recent generatoren voor elektriciteitsproductie op de markt gebracht die waterstof als brandstof gebruiken. Samen met het Nederlandse VDL loopt inmiddels een pilot met vrachtwagens op waterstof. Het concern zegt absoluut te geloven in een toekomst voor deze energiedrager in het vervoer.

Behalve praktische informatie over de ontwikkeling van waterstoftoepassingen in mobiliteit, bestaat tijdens de bijeenkomst bij de ADG-groep-Lunenborg ook de mogelijkheid om zelf kennis te maken met rijden op waterstof. Er zijn daarvoor enkele Mirai waterstofauto’s beschikbaar op 7 mei.

Omdat het aantal plaatsen tijdens de bijeenkomst beperkt is, is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via de een mailtje naar office@ondernemendemmen.nl

Meer nieuws