OE-lid stelt zich voor: MatchBoyz

maandag 7 september 2020

Na de zomervakantie zijn we gestart met een nieuwe serie: OE-leden stellen zich voor. Deze keer MatchBoyz recruiting & career, voor slimme en creatieve arbeidsbemiddeling.

Henk Eising en Jasper Veenstra zijn beide geen onbekenden in het Emmer bedrijfsleven. In het verleden werkten ze al vaker samen en toen ze op een bepaald moment hun toekomstvisie en ambities met elkaar bespraken ontstond het idee voor iets dat nu staat als een huis: MatchBoyz recruiting & career. MatchBoyz is arbeidsbemiddelaar, maar dan anders.
Anders omdat MatchBoyz geen doorsnee uitzendbureau is. Bij MatchBoyz gaat men net iets verder dan de gemiddelde uitzender of detacheerder, kandidaten bij MatchBoyz worden niet alleen aan een baan geholpen maar ook geïnspireerd, gecoacht en begeleid. “We willen iets extra’s voor mensen doen en bijzonder voor ze zijn.” zegt Jasper hierover. “We doen extra ons best zodat we kunnen realiseren wat tot dan toe nog niet gelukt is. Als lokale spelers hebben we connecties in de regio en kennen we de markt en mentaliteit in Drenthe als geen ander.” MatchBoyz werkt samen met bijvoorbeeld Menso Emmen, het UWV en de reclassering maar ook met verschillende opleiders en brancheorganisaties. Zo heeft MatchBoyz kandidaten opgeleid tot kok, glasvezelkabelmonteur of assistent bewindvoerder. Hierbij ging het om gesubsidieerde opleidingen waarbij ook de betreffende brancheorganisaties betrokken waren.

Een van de eerste projecten die MatchBoyz uitvoerde was een project in samenwerking met Theo Bruning, voor de fietsende Emmenaar geen onbekende naam. Het plan was om mensen vanuit een bepaalde doelgroep op te leiden tot fietsenmaker en uiteindelijk ook aan een baan te helpen. Er werden contacten gelegd met Menso Emmen en de brancheorganisatie en het resultaat was dat een groep mensen uiteindelijk een passende baan gevonden hebben. Inmiddels hebben verschillende gemeentes belangstelling getoond voor de werkwijze van MatchBoyz en is men meer met baangaranties en projectovereenkomsten gaan werken. MatchBoyz begeleidt, inspireert en coacht overigens ook individuele kandidaten.

“Wat we vooral belangrijk vinden is dat we samen met de kandidaat kijken naar wat bij hem of haar past. Soms zijn er vooraf al bepaalde belemmeringen die ervoor zorgen dat iemand tot dan toe gewoon nog geen stap verder heeft kunnen komen en samen kijken we dan naar mogelijke oplossingen en volgende stappen zodat het dan wel lukt.” legt Jasper uit. Belemmeringen waar een kandidaat mee kan worstelen kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met een gebrek aan structuur of regelmaat in het dagelijkse leven of van financiële aard zijn. Door deze belemmeringen vooraf met elkaar te bespreken wordt de kans op succes groter. Volgende stap is dan het opstellen van het zogenaamde ‘werkpaspoort’. In het werkpaspoort wordt onder andere beschreven wat de kandidaat graag wil en wat hij of zij kan. Inmiddels timmert MatchBoyz al een aantal jaren aan de weg en is men goed op de hoogte van de mogelijkheden en onmogelijkheden. Kandidaten worden opgeleid en/of naar een baan geholpen en deze manier van werken blijkt succesvol. Enkele weken geleden verhuisde MatchBoyz naar het pand van Maxibox storage aan de Paganelstraat in Emmen en door de verhuizing naar het enorm grote pand zijn er alweer mooie nieuwe ideeën ontstaan. “Onze hele missie en visie kan hier meer vorm gaan krijgen.” zegt Jasper hierover. Zo is er voldoende ruimte om er trainingen en opleidingen te gaan geven en kunnen er in het kantoorgedeelte ontzettend veel werkplekken gecreëerd worden. Daarnaast moet de facilitaire dienstverlening aan de huurders van de opslagruimtes natuurlijk ook door mensen geregeld gaan worden en kan men dat vanuit deze locatie ook voor andere bedrijven in de buurt gaan doen. MatchBoyz heeft veel en grootse plannen voor de toekomst en blijft zich dus inzetten om met slimme en creatieve arbeidsbemiddeling kansen voor iedereen te creëren. 
Kijk voor meer informatie op www.matchboyz.nl.

Meer nieuws