Open Bedrijvendag Emmen

Samen met de gemeente Emmen organiseren we ieder jaar op de eerste zaterdag van november de Open Bedrijvendag. Deze dag biedt ondernemers in Emmen een mooie kans om hun bedrijf, diensten of producten onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. Een kijkje achter de schermen is tevens een kans om mensen te interesseren voor een baan of opleiding. Deelname aan de Open Bedrijvendag is mogelijk voor ieder bedrijf in iedere sector. Het gaat er vooral om te laten zien wat je doet en hoe je dat doet.

In 2023 vond de Open Bedrijvendag plaats op zaterdag 4 november van 10.00 – 16.00 uur. Zo’n 40 deelnemers hebben die dag hun deuren geopend voor het grote publiek. En dat was een succes: duizenden bezoekers kwamen kijken hoe het er aan toe gaat op de werkvloer van verschillende bedrijven.

Nieuw bij deze editie was het BedrijvendagSpel. Om scholieren en studenten te enthousiasmeren voor een bezoek aan onze prachtige bedrijven in Emmen was deze leuke wedstrijd uitgezet. Via een handige, AVG-proof app konden ze laten zien dat ze niet alleen zo veel mogelijk bedrijven hadden bezocht maar ook het goede antwoord hadden gegeven op vragen over deze bedrijven. Er hebben 35 scholieren en studenten meegedaan en degenen die op de eerste, tweede en derde plaats zijn geƫindigd wonnen respectievelijk een iPad, een Apple Watch of een HomePod Mini.

Overweegt u om volgend jaar ook mee te doen maar bent u nog op zoek naar inspiratie? Lees hier onze 5 tips voor een succesvolle deelname aan de Open Bedrijvendag!


Meer weten?
Arda van Dam, a.vandam@ondernemendemmen.nl

(foto: Guido Hansman)

Meer projecten van OE