Toekomstbestendige Bedrijventerreinen

Werkt u met ons aan een duurzame toekomst?

Met het project ‘Toekomstbestendige Bedrijventerreinen’ onderzoeken we welke mogelijkheden er zijn om bedrijventerreinen en hun bedrijven duurzaam en toekomstbestendig te maken. Wat gebeurt er al, waar is behoefte aan en welke kansen liggen er? Denk daarbij aan thema’s zoals energietransitie en energiebesparing, circulariteit, klimaatadaptatie en duurzame mobiliteit.

Regio Deal
Het project is gestart vanuit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe en heeft als doel om ondernemers(verenigingen) te ondersteunen bij het maken van uitvoeringsplannen voor bedrijventerreinen in Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen, Coevorden, Hoogeveen en Hardenberg. In Emmen is Bargermeer III de pilot-locatie.

Ondernemers denken mee
Tijdens een eerste informatiebijeenkomst op 16 mei 2023 is ingegaan op de inhoud en planning van dit project, is de aanwezige ondernemers gevraagd waar zij mee aan de slag zouden willen en zijn de eerste contacten gelegd. Kon u er niet bij zijn maar wilt u wel meedoen? Neem dan gerust contact met ons op!

Planning
Komend najaar verwachten we het uitvoeringsplan voor Bargermeer III gereed te hebben. Uiteraard laten we ondernemers meelezen en meedenken over de concrete plannen. Daarna stellen we per thema werkgroepen samen om daadwerkelijk aan de slag te gaan. We houden u op de hoogte via onze nieuwsbrief die iedere maand uitkomt. Nog niet ingeschreven? Doe dat dan snel via de knop onderaan onze homepage.
Meer informatie?
Herman G. Idema, h.idema@ondernemendemmen.nl

Meer projecten van OE