Toekomstbestendig ondernemen

Koplopers gezocht!

Voor ondernemers die toekomstbestendig willen ondernemen, biedt Ondernemend Emmen haar leden de kans om mee te doen met het Koploperproject.

Waarom toekomstbestendig ondernemen?
Overheden, marktpartijen en consumenten verlangen steeds vaker van bedrijven dat ze duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld in eisen in aanbestedingen en inkooptrajecten en in veranderd koopgedrag van consumenten. Wil je als bedrijf niet achter het net vissen dan is het zaak om een helder verhaal te hebben, dat verder gaat dan alleen ledlampen en zonnepanelen.
Tegelijkertijd is het zaak om tijdig te anticiperen op de huidige transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie. Zowel in Nederland als vanuit de Europese Unie zal hier in de komende decennia enorm in worden geïnvesteerd. Daarin liggen veel kansen voor bedrijven die tijdig innoveren en toekomstbestendig ondernemen, maar ook risico’s voor bedrijven die zich niet tijdig weten aan te passen.

Voor wie?
Het Koploperproject richt zich in de eerste plaats op vooruitstrevende mkb-bedrijven met een omvang van minimaal 10 medewerkers. Maar ook andere organisaties, zoals zorg- of onderwijsinstellingen of gemeenten doen regelmatig mee.

Partners
Het project wordt van harte ondersteund door de gemeente Emmen, Ondernemend Emmen, provincie Drenthe, Ik Ben Drents Ondernemer, GreenDrinks Zuidoost Drenthe, Rabobank Emmen-Coevorden, Natuur- en Milieufederatie Drenthe en MVO-Platform Noord.

Aanmelden
Alhoewel de startbijeenkomst al heeft plaatsgevonden is er nog voor enkele bedrijven plek om in te haken. Meld je dus snel aan via deze link, waar je ook meer informatie vindt over dit project.


Meer informatie?
Herman G. Idema, h.idema@ondernemendemmen.nl

Meer projecten van OE