OE-lid stelt zich voor: Safe & Sustainable

maandag 24 augustus 2020

Dit is de start van een nieuwe serie: OE-leden stellen zich voor. Vandaag Joop Salomons van Safe & Sustainable, een nieuwe bedrijf in Emmen ter ondersteuning van Arbo en Milieu.

Ondernemer Joop Salomons, een dame met meer dan 25 jaar ervaring inmiddels als HSE’er (SHE/QESH/RESH) oftewel veiligheidskundige en milieukundige, is na alle omzwervingen bij verschillende multinationals (o.a. P&G, SCA/Essity, Forbo) teruggekeerd naar haar geboortestad Emmen met de bedoeling haar kennis en kunde in te zetten voor bedrijven in de regio. Bedrijven die allemaal moeten voldoen aan de veeleisende wet- en regelgeving rondom medewerkers en duurzaamheid. Medewerkers moeten langer veilig en gezond kunnen blijven werken, dus er is terecht meer focus op blootstelling aan gevaarlijke stoffen, fysieke belasting en duurzame inzetbaarheid. Heel veel zaken waar u als ondernemer vroeg of laat mee te maken krijgt.

Safe & Sustainable onderscheidt zich door gedegen kennis van zowel de wettelijke eisen als de wijze waarop dit praktisch kan worden ingevuld. Zodat het voldoen aan wet- en regelgeving geen extra belasting wordt maar ook daadwerkelijk iets oplevert voor de bedrijfsvoering. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ATEX, Machineveiligheid, Procesveiligheid, BRZO, Omgevingsvergunning en digitale ondersteuning. Maar ook aan ISO certificering waarbij het opstellen van een management systeem een bedrijf ook daadwerkelijk verder helpt en kansen creëert. Joop Salomons is o.a. TÜV gecertificeerd als ATEX Master in Explosion Safety.

Safe & Sustainable werkt onder meer samen met een partner op HSE gebied in software, Gensuite, een Amerikaans bedrijf voortgekomen uit General Electric. Dit bedrijf heeft een enorm aantal tools beschikbaar op het gebied van veiligheid en milieu. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een RIE met daaraan gekoppeld acties en het in kaart brengen van gevaren en risico’s. Gensuite tools helpen om de opvolging daarvan intern zelfstandig of samen met Safe & Sustainable te organiseren. Daarmee wordt altijd aantoonbaar voldaan aan wet- en regelgeving. Geen RIE die na een paar jaar weer verouderd is, maar een continue status van de bedrijfsvoering en de manier waarop arbo- en milieuzaken worden geborgd.

Joop Salomons is een adviseur die het schrijven van lijvige rapporten liever aan anderen over laat, en juist helpt om handige hulpmiddelen te implementeren. Zodat een bedrijf zelf verder kan, ook op de lange termijn. Heeft u belangstelling voor een vrijblijvend gesprek of wilt u een demonstratie van de softwaretools in Gensuite, neem dan contact op met joop@safeandsustainable.nl of via tel. 06 51 13 77 87. Zie ook de website www.safeandsustainable.nl.


Meer nieuws