OE-lid stelt zich voor: NetWerk Emmen

dinsdag 1 november 2022

Deze keer in ‘OE-lid stelt zich voor’: NetWerk Emmen, een project wat in april 2022 is gestart vanuit duurzaam ondernemerschap door AT7, een samenwerking tussen de EMCO-groep en Menso N.V.  De EMCO-groep en Menso hebben dit project bedacht vanuit de gedachte ‘Samen werkt’. Het College van de gemeente Emmen besloot gelijk om éénmalig financieel bij te dragen aan NetWerk Emmen. Ook Start Foundation zag als maatschappelijk ontwikkelaar potentie in NetWerk Emmen en heeft een subsidie verstrekt. Ondernemers en overheid werken binnen dit project samen vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een duurzame inzet van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om banen waarin zwerfafval wordt verzameld, gescheiden en op termijn wordt hergebruikt. Een project wat tegelijkertijd de leefomgeving ten goede komt.

Tijdens de kick-off van NetWerk Emmen, in juli 2022, vertelde Raymon Wanders (wethouder Werk, Inkomen en Gezondheid) enthousiast: “NetWerk Emmen betekent drie keer winst: Inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een baan en daarmee de kans om mee te doen in maatschappij, het draagt bij aan een schoner en mooier Emmen en het betekent een verdere samenwerking met organisaties en bedrijven voor meer perspectief voor onze inwoners”.

Samen schoon
Het project is gestart in de gemeente Emmen, in de wijken Angelslo, Bargeres en industrieterrein Bargermeer. Dit wordt uitgebreid naarmate er meer mensen zijn gestart. De EMCO-groep krijgt gemiddeld 1.000 telefoontjes per jaar die gaan over zwerfafval of afvaldumpingen in de gemeente Emmen. We hopen dat NetWerk Emmen dit aantal naar beneden gaat brengen.

Medewerker Sievert Wapsenkamp is in april 2022 gestart bij NetWerk Emmen. Hij vertelt over zijn loopbaan in deze video. https://www.youtube.com/watch?v=HiijZUYS5kw.

Deelname NetWerk Emmen
Het doel voor dit project is om minimaal 15 werkzoekenden aan een baan te helpen. Sinds 1 oktober 2022 hebben 9 mensen een contract getekend bij de EMCO-groep. We zijn op zoek naar ondernemers die willen participeren in NetWerk Emmen. Ondernemers kunnen in verschillende gradaties participeren, als partner of sponsor. NetWerk Emmen werkt graag samen met organisaties die gaan voor impact in de regio en op een duurzame manier invulling geven aan sociaal ondernemerschap, die het belangrijk vinden dat iedereen de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan de maatschappij en de noodzaak zien van minder zwerfafval.

Ook kun je losse producten en diensten afnemen bij NetWerk Emmen. We maken gebruik van onderhoudsabonnementen op verschillende resultaatniveaus. Verder leveren wij ook maatwerk, zoals bij evenementen, onderhoud van eigen (bedrijven)terrein en samenwerkingen tijdens opruimdagen.

Interesse of een helpende hand nodig? Kijk voor meer informatie en alle mogelijkheden op https://menso-emmen.nl/projecten/netwerk-emmen, download de brochure of neem contact op met projectcoördinator Liesbeth Omvlee, 06 – 46 99 19 68 of l.omvlee@menso-emmen.nl.

Meer nieuws