Hondsrug College en Esdal College zetten deuren open voor technisch talent van de toekomst

maandag 7 maart 2022

Zorgen dat de wereld om ons heen blijft draaien. Dat is wat techniek doet. De regio Emmen speelt daarbij met al z’n technische bedrijven een belangrijke rol. In binnen- en buitenland. Die techniek kan niet zonder goed opgeleide mensen die die techniek ontwikkelen, bouwen, onderhouden.  Daarom zetten het Esdal College op 9 maart vanaf twee uur ’s middags tot acht uur ’s avonds  en het Hondsrugcollege op 16 maart vanaf twee uur ’s middags tot negen uur ’s avonds hun deuren open voor alle leerlingen van groep 8 om te laten zien hoe interessant werken in de techniek is en welke kansen techniek biedt. De open dag wordt ondersteund door Ondernemend Emmen, partner van Sterk TechniekOnderwijs Emmen-Ter Apel.

Gouden toekomst
“Ik juich het van harte toe dat de beide VMBO-techniekopleidingen in Emmen zich zo nadrukkelijk willen presenteren, want we hebben in onze regio die jonge technici keihard nodig,” zegt Herman G. Idema, directeur van Ondernemend Emmen, de ondernemersvereniging waarbij veel van de technische bedrijven in Emmen zijn aangesloten en die betrokken is bij Sterk TechniekOnderwijs. “In de technische sector ligt voor de jonge mensen die nu van de basisschool komen een gouden toekomst. Ik durf te zeggen: gegarandeerd een baan nu en in de verdere toekomt in de eigen regio en een prima salaris met gewoon goede bijkomende regelingen.”

Vrije inloop
Voor de open dag van de technische afdelingen van het Hondsrug College en het Esdal College gelden geen beperkingen meer. Ook aanmelden is door het vervallen van vrijwel alle anti-corona maatregelen niet meer noodzakelijk. Scholieren van groep 8 en hun ouders of verzorgers kunnen op 9 maart op het Esdal College en 16 maart op het Hondsrug College  ’s middags en ’s avonds gewoon binnenlopen om zich te laten informeren en al hun vragen te stellen.

Wat, waar, wanneer
Op woensdag 9 maart staan van 14.00 uur tot 20.00 uur de deuren open bij het Esdal College voor de opleidingsrichtingen Mobiliteit en Transport, Theatertechnieken-Beeld, licht en geluid-, Techniek en Toepassing-Mavo, Technologie – Havo-VWO en op de locatie Klazienaveen voor Bouw, Sign en Interieur.
Een week later, op woensdag 16 maart, staan van 14.00 uur tot 21.00 uur de deuren open bij het Hondsrug College voor Mediavormgeving en ICT, Bouw en Meubelmaken, Metaal, Electro en Installatie, Mavo Techniek en -ICT, Havo-VWO Technasium en ICT-Lyceum.

Bekijk hier het programma op het Hondsrug College.
Bekijk hier het programma op het Esdal College.

Bezoek de website van Sterk TechniekOnderwijs.

Meer nieuws