Het noorden en dus ook Emmen leert door!

woensdag 17 februari 2021

Er is goed nieuws: voor Noord-Nederland is maar liefst € 750.000  beschikbaar, waarmee 750 mensen geschoold kunnen worden. Er zijn ruim 40 opleidingen en cursussen! Voor deelnemers is het kosteloos, echter in sommige gevallen wordt wel een kleine bijdrage gevraagd van de werkgever.

Wie heeft dit mogelijk gemaakt?
Het scholingsaanbod is mogelijk gemaakt door vijf MBO-scholen in Noord-Nederland. Deze samenwerking heet Het Noorden Leert Door. Samen hebben ze het scholingsaanbod voor de subsidieregeling NL Leert Door gemaakt. MBO-scholen richten zich allang niet meer alleen op jongeren. Hun opleidingen zijn steeds meer gericht op werkenden en werkzoekenden. Werkgevers en hun medewerkers kunnen gebruikmaken van praktische en relatief korte opleidingen. Zo komen mensen beter opgeleid en beter voorbereid op de toekomst uit deze corona-periode. De vijf MBO-scholen zijn: Alfa College, Drenthe College, Friese Poort, Friesland College en Noorderpoort.

Waarom?
Door de coronapandemie verdwijnen veel banen. Daarnaast veranderen veel banen door technologische ontwikkelingen en digitalisering. De overheid helpt om mensen wendbaar te maken met de subsidieregeling NL Leert Door. Door deze subsidie kunnen werkenden en werkzoekenden zich blijven ontwikkelen, zodat ze hun werk beter kunnen doen of hun kansen vergroten als ze ander werk zoeken.

Vijf Noordelijke ROC’s slaan de handen in één en het complete scholingsaanbod van de ROC’s vindt u hier. Inschrijven is per direct mogelijk. Let op: vol = vol.

Opleidingen voor de regio Emmen in de procestechniek en zorg

Voor de regio Emmen zijn de volgende cursussen in de Techniek/Procesindustrie opgenomen:

K0443 Verbreding Procesoperator in de Procesindustrie, niveau 3-4

K0418 Verdieping Meng- en Scheidingstechnieken industriële processen, niveau 3.

Voor de regio Emmen, Assen en Meppel hebben we een gevarieerd aanbod Zorg & Welzijn opgenomen o.a.:

K0905 Helpende Plus

K0902 Geriatrische Revalidatie Zorg

K0119 Verplegende en Verpleegtechnische Vaardigenheden

Big Herregistratie

Criteria
Wie het eerst komt… indien de cursus vol zit, zit hij vol.

Rekenvoorbeeld
Een deel van de cursussen zijn boven de € 1.000 en de overheid vergoedt voor elk afgerond traject € 1.000. Het bedrag boven de € 1.000 zal door de werkgever worden betaald. In het geval van een cursus van € 1.200 betaalt de werkgever dus uiteindelijk € 200 euro cursuskosten per deelnemer.

Informatie
Wilt u meer informatie? Dat kan bij de adviseurs Leven Lang Ontwikkelen Drenthe College https://www.drenthecollege.nl/bedrijven-volwassenen/contactgegevens-adviseurs-llo/

Meer nieuws