Genomineerden Drentse Onderneming van het Jaar zijn bekend

dinsdag 23 juni 2020

De stichting Drentse Onderneming van het jaar is positief verrast door de vele aanmeldingen. Inmiddels passend in de traditie van de verkiezing van Drentse Onderneming van het Jaar, maar door de uitzonderlijke Corona-situatie in 2020 op zijn minst heel bijzonder te noemen. Uit de 153 aanmeldingen zijn inmiddels de 10 genomineerden gekozen die gaan strijden om de titel. De jury heeft na zorgvuldige selectie de volgende kandidaten geselecteerd: Bork Groep, Stuifzand; Tuinland Assen; Landes High End Machining, Emmen; Watter BV, Assen; Invent Advies, Beilen; Miron Violetglass, Hoogeveen; Confexion, Assen; Olijslager Verf BV, Emmen; Brands Bouw BV, Emmen en Wigchers Internationaal Transport, Schoonoord.

Voorzitter van de jury Ludo Mennes (Rabobank Assen en Noord Drenthe): “Wij zijn heel blij met de genomineerde ondernemingen. Het is een mooie mix geworden. Dat maakt het niet makkelijk om een winnaar te kiezen straks, maar doet erg recht aan de economische bedrijvigheid in Drenthe.” Ook Gedeputeerde Henk Brink, tevens erevoorzitter van de Verkiezing van Drentse Onderneming van het Jaar, ziet in de inzendingen een prachtig palet aan ondernemers die Drenthe rijk is: “Het maakt niet uit of het een groot bedrijf is met meerdere vestigingen of een onderneming met een paar medewerkers. Steeds zie je enthousiaste en gedreven ondernemers, die met hun creativiteit de Drentse economie kleur geven. De 10 genomineerden stralen dat ook uit!” Afhankelijk van de regels die gelden rondom bijeenkomsten en evenementen en de maatschappelijke situatie rondom Corona, kijkt de stichting naar een passende manier om de finale te organiseren. Ludo Mennes: “Dat vraagt natuurlijk om meer creativiteit en inzet van de organisatie om bedrijven enthousiast te krijgen. Daarom zijn we er extra trots op dat ook dit jaar weer meer aanmeldingen zijn.”

De komende tijd moeten de genomineerden zich voorbereiden op de nominatiebijeenkomst in oktober. Hier krijgen alle tien de gelegenheid om zich te presenteren en te benadrukken waarom juist zij door moeten gaan naar de finale. Bij bekendmaking van hun nominatie waren de reacties zeer enthousiast: “Wat een eer, dit kun je niet kopen” en “Alleen al het feit dat wij genomineerd zijn, geeft al een winnaarsgevoel”. De jury selecteert op basis van de presentatie, een bedrijfsscan, een grondige financiële en organisatorische analyse en een locatiebezoek drie finalisten. De winnaar wordt bekend gemaakt op dinsdagavond 24 november, tijdens de feestelijke finale. Waar de finale exact plaats gaat vinden – online of in een theater – is vanzelfsprekend nog niet bekend.

Doel van de Stichting Drentse Onderneming van het Jaar is het stimuleren van de Drentse economie, door het zichtbaar maken van excellente bedrijven en het bieden van een interessant en relevant netwerk. De jury bestaat uit: erevoorzitter Henk Brink, gedeputeerde Economische Zaken, Ludo Mennes (Rabobank Assen en Noord Drenthe), Hilbert Wiechers (Wiechers Wonen, MKB Drenthe), Mare Riemersma – Diephuis (Lid CvB Drenthe College) Hans de Willigen (De Willigen & Partners), winnaar 2019 Ben Timmermans (Avitec), Geert Buiter (MKB Fonds Drenthe), Kars Klok (voormalig directeur Klok Onderhoud en Afbouwgroep), Marco Smit (Uiterwijk winkelverzekeringen), Pieternel Schomaker (Schomaker Holding B.V.) en Bert Nannen (HLB Nannen Accountants & Belastingadviseurs).

Meer informatie op: www.drentseondernemingvanhetjaar.nl

Meer nieuws