Creatieve OE Lunchbox bij Micksart Collectief

dinsdag 6 september 2022

Op maandag 5 september werd de OE Lunchbox gevuld door Micksart Collectief. We waren te gast in hun prachtige expositieruimte aan de Kapitein Grantstraat waar iedereen op een laagdrempelige manier kennis kan maken met kunst.

Bij binnenkomst was het al raak: onder het genot van een eerste kopje koffie of thee konden we rustig rondlopen door de galerie en ons laten verrassen door het werk van verschillende kunstenaars die deelnemen aan de huidige expositie. Iedere acht weken wisselt dit. Bij Micksart Collectief is uiteenlopend werk te zien: van beeldhouwkunst en schilderkunst tot druktechnieken en fotografie. Mickarts Collectief is inmiddels uitgegroeid tot een galerie van nationale en internationale allure. De werken zijn van een bijzonder hoge kwaliteit en de prijzen variëren waardoor er voor ieder budget wel iets te koop is. Zowel voor in huis als voor in een bedrijfspand is er veel keuze: loop eens binnen en laat u inspireren.

Naast de functie als galerie werkt Micksart Collectief ook nauw samen met bijvoorbeeld hun buren van kringloopwinkel Het Goed. Ze bieden onder meer workshops en trajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die in het creatieve proces een stuk zelfwaardering terugvinden.

Na een uitstekende lunch en een levendige voorstelronde, waarbij meteen gedeelde interesses naar voren kwamen, was het tijd voor het creatieve gedeelte van deze OE Lunchbox. Met behulp van allerhande kleine objecten vanuit de kringloopwinkel Het Goed, zijn twee grotere kunstobjecten samengesteld: een resultaat van goed samenwerken en ‘out-of-the-box’ denken.

Dank aan Erik, Annie en Mirjam voor de gastvrijheid en de inspirerende middag!

De volgende OE Lunchbox is op maandag 3 oktober bij Van der Werf Flightcases.

(foto’s: Guido Hansman)


 

Meer nieuws