OE-lid stelt zich voor: Kroeze Inkoopadvies

donderdag 21 april 2022

Kroeze Inkoopadvies is sterk in het optimaliseren en doorontwikkelen van uw inkoop- en supply chain gerelateerde processen en procedures. Het primaire doel is het verhogen van het bedrijfsresultaat van haar cliënt door het verlagen van hun beïnvloedbare spend (uitgaven) en het reduceren van inkoopkosten.

De expertises van Kroeze Inkoopadvies liggen op de gebieden van inkoop-, supply chain-, logistiek- en contractmanagement. Daarnaast worden voor deze vakgebieden coaching- en trainingsprogramma’s op maat gegeven en is Erik Kroeze als interim manager inzetbaar.

De doelgroep van Kroeze Inkoopadvies is breed, want iedere organisatie koopt in. Van maakindustrie tot aannemers en van detailhandel tot overheden.


Cruciale vraag
Welk deel van uw omzet is inkoop gerelateerd?
Met andere woorden: “hoeveel geld moet u uitgeven om uw business te draaien?
Het antwoord op deze vragen is belangrijk, omdat veel ondernemers zich onvoldoende realiseren wat het effect van inkoop is op het bedrijfsresultaat. Veelal komt het percentage van dit aandeel uit tussen de 50 en 75%. Hoe hoger dit aandeel, des te groter is de kans dat er een aanzienlijk besparing gerealiseerd kan worden als positief effect op uw bedrijfsresultaat. Kroeze Inkoopadvies helpt organisaties dit te realiseren.

Onderbelichte focus
Bij de meeste ondernemingen ligt de focus op verkoop en productie. Dit zijn natuurlijk ook de primaire processen. Echter, als we kijken naar de bedrijfskosten, dan is inkoop meestal de grootste kostenpost, waarbij onderscheid gemaakt moet worden tussen spend (uitgaven) en de hieraan gerelateerde kosten. Ieder procent besparing op de inkoopkosten levert vaak een significant effect op uw bedrijfsresultaat. Er is dus een onbelichte focus op het besparingspotentieel van uw inkoop en de gerelateerde kosten.

De man achter Kroeze Inkoopadvies
Kroeze Inkoopadvies is opgericht door Erik Kroeze (1968), geboren, opgegroeid en weer woonachtig in Emmen. Ondanks mijn technische achtergrond ben ik reeds 25 jaar actief in de wereld van Procurement- en Supply Chain management. In deze vakgebieden heb ik zowel bij MKB-bedrijven als grote internationale concerns inkoopafdelingen mogen opzetten, leiden, dan wel optimaliseren en professionaliseren in de private sector. Momenteel heb ik mijn eerste opdracht in de publieke sector bij de gemeente Emmen.
In 2017 ben ik Kroeze Inkoopadvies gestart. Ik werd gedreven door mijn ervaringen bij mijn voormalig werkgevers en hun toeleveringsketens. Overal was er te weinig focus op inkoop en de optimale samenwerking met leveranciers, die bepalend zijn in de inkoopkosten. Mijn inzicht werd bevestigd nadat ik meerdere lezingen bij de Kamer van Koophandel in samenwerking met het NPAL heb mogen geven voor Noordelijke MKB-bedrijven. Daar stelde ik ook bovenstaande cruciale vragen. En de antwoorden uit mijn publiek bepaalden de missie van Kroeze Inkoopadvies.

Interesse?
Benieuwd naar wat Kroeze Inkoopadvies voor uw organisatie kan betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact op:

Kroeze Inkoopadvies

Erik Kroeze

T: 06-30556145

E: info@kroeze-inkoopadvies.nl

www.kroeze-inkoopadvies.nl

Natuurlijk mag je mij ook aanspreken tijdens de evenementen van Ondernemend Emmen.

Meer nieuws