Houd mantelzorgers lang en gelukkig aan het werk

dinsdag 13 oktober 2020

Wilt u concreet aan de slag om mantelzorgers bij u op de werkvloer nog lang en gelukkig aan het werk te houden? Haak dan in bij onze online Kennis van Zaken bijeenkomst op donderdagmiddag 29 oktober van 14:30 uur tot 16:00 uur!
 
Oog voor mantelzorgers op de werkvloer levert werknemer en werkgever veel op!
Inmiddels combineert 1 op de 4 werknemers een baan met mantelzorgtaken. Wanneer zij in goed overleg afspraken met hun werkgever kunnen maken over deze combinatie zullen ze zowel hun mantelzorgtaken als het werk beter volhouden, waardoor bijvoorbeeld ziekteverzuim voorkomen wordt.

De Kennis van Zaken bijeenkomst op 29 oktoberkomt voort uit de behoefte om in het kader van duurzame inzetbaarheid van personeel het thema werk en mantelzorg concreet op te pakken. Deze combinatie komt immers steeds vaker voor. De online bijeenkomst staat in het teken van het uitwisselen van ervaringen en vragen om zo van elkaar te leren en de stap naar een mantelzorgvriendelijk beleid te verkleinen voor werkgevers in Drenthe. Martijn Tillema van Werk&Mantelzorg zal de bijeenkomst leiden. Uiteraard is er ook ruimte voor uw input en vragen.   

De sprekers zijn te gast bij de provincie Drenthe en de gemeente Assen. Zij hebben beiden al geruime de tijd de erkenning “Wij werken mantelzorgvriendelijk”. Gedeputeerde Henk Brink en wethouder Jan Broekema delen graag hun visie en ervaringen met u.

Programma

Welkom door gedeputeerde Henk Brink

Visie op werk en mantelzorg vanuit de provincie
mantelzorgcoördinator Provincie Drenthe Roelie van Guldener en wethouder gemeente Assen Jan Broekema

Actualiteit: werk en mantelzorg in Nederland
Martijn Tillema (Stichting Werk&Mantelzorg)

Panelgesprek met ervaringsdeskundigen en professionals
Arda van Dam (Ondernemend Emmen), Albert Nieuwenhuis (Nieuwenhuis Advies & Training), Frits Veenstra (UWV), Nancy Bekkering (Mantelzorgmakelaar van het Noorden), Debbie Ruiter (Lampe Vitaal)

Afsluiting door wethouder Jan Broekema

Aanmelden kan via het formulier op onze website.
Na aanmelding ontvangt u in de week van de bijeenkomst de link om online deel te nemen.

Meer nieuws