Gemeente Emmen in 1 dag schoon

woensdag 5 juni 2024

Een gezamenlijke inspanning voor een schonere leefomgeving

Plastic, blikjes en lege flesjes. Het straatbeeld in de gemeente Emmen wordt op sommige plekken ontsierd door dit soort zwerfafval. Op vrijdag 21 juni vindt de opruimactie “gemeente Emmen in 1 dag schoon” plaats. Aan de actie doen scholen, bedrijven en vele andere vrijwilligers mee. De actie is er niet alleen op gericht om de gemeente in één dag vrij te maken van zwerfafval, maar ook de bewustwording te vergroten over dit belangrijke maatschappelijke probleem.

Kick-off
De dag begint om 9.30 uur ’s ochtends met de kick-off op het Raadhuisplein in Emmen, waar wethouder Jan Bos het startsein zal geven. Jan Bos: “Elk stuk afval dat we opruimen, is een stap dichterbij een schonere en mooiere gemeente voor iedereen.” Diverse scholen, bedrijven, verenigingen, buren en vrienden zullen zich bij ons aansluiten, om samen met ons de handen uit de mouwen te steken voor een schonere gemeente Emmen.

Bedrijven
Aan de opruimactie deelnemende bedrijven kunnen zich aanmelden voor een speciale kick-off door Tijmen Sissing. Hij reist door Nederland met zijn bus, de Rijdende Recyclefabriek, om bedrijven enthousiast te maken voor grote opruimacties. Met vier recyclemachines in zijn bus maakt hij van plastic afval nieuwe producten. De kick-off op 21 juni start om 13.30 uur bij het Innovatiecentrum Greenwise Campus. U kunt zich aanmelden voor deze bedrijven kick-off via samenschoon@emmen.nl. Aansluitend start de opruimactie rond het innovatiecentrum.

Doe ook mee
De gemeente Emmen nodigt alle inwoners uit om deel te nemen aan deze opruimactie. Jan Bos: “Uw betrokkenheid maakt het verschil en draagt bij aan een schonere en gezondere leefomgeving voor iedereen.” Samen zorgen we ervoor dat de hele gemeente Emmen op 21 juni super schoon wordt en laten we zien dat een gezamenlijke inspanning echt een groot verschil kan maken. De spullen zoals grijpers en handschoenen worden bezorgd en weer opgehaald. Iedere klas, ieder bedrijf, verenigingen of instelling krijgt een stukje gemeente toegewezen.

App
Naast het opruimen van de gemeente Emmen is er nóg een belangrijke reden om zoveel mogelijk zwerfafval te verzamelen. Met de Rubbiz app kunnen de deelnemers geld verdienen. Dit geld gaat naar een goed doel naar keuze.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich eenvoudig tot 15 juni aanmelden via de website. Voor meer informatie over de actie bezoekt u de website in1dagschoon.nl/emmen.

Meer nieuws