De Roo Wegenbouw – Milieutechniek viert jubileum met gift voor voedselbank

maandag 31 oktober 2022

De Roo Wegenbouw -Milieutechniek BV bestaat inmiddels 90 jaar. De onderneming uit Barger-Oosterveld is al sinds jaar en dag een begrip in Drenthe en omstreken door haar nuchterheid en kwaliteit. Dit is kortgeleden groots gevierd met alle betrokkenen, en samen hebben ze de kroon op hun werk overgedragen aan een ander. In plaats van cadeaus hebben de wegenbouwers namelijk aan hun gasten een bijdrage voor de voedselbank gevraagd. “Meer en meer mensen moeten hier gebruik van maken, dus we willen zorgen dat het initiatief daar de middelen voor heeft”, aldus Erik Wolbers.      

Terug naar De Roo Wegenbouw-Milieutechniek; vanaf 1932 staat De Roo dus al in de boeken van de Kamer van Koophandel, en hield hij zich voornamelijk bezig als steenzetter op de Afsluitdijk. Vanuit de natte waterbouw, volgde de wegenbouw de werkzaamheden op en kwamen er twee nieuwe vestigingen in Emmen en Schoonebeek. Erna volgden periodes met uitbreidingen, verstevigingen en specialisaties. Inmiddels is de kwaliteitsaannemer al jaren actief op het gebied van wegenbouw, asfaltverwerking en riolering. 

Samen sterker

Voornamelijk het teamwerk van De Roo wordt daarin geroemd door commercieel directeur Erik Wolbers. “Door de jaren heen hebben we een ontzettend gedreven en kundig team weten te vormen. We hebben daardoor meestal aan een half woord genoeg om samen het beste werk af te kunnen leveren”. 

Het feestje van het 90-jarig bestaan werd zoals verwacht uitbundig gevierd door personeel en relaties in de loods in Schoonebeek. Toch kwam de wegenbouwer met een wat ongewoon verzoek aan de bezoekers van het jubileumfeest. Personeel en relaties werd gevraagd om een bijdrage te leveren aan de voedselbank. De Roo heeft het gedoneerde bedrag vervolgens zelf verdubbeld, waardoor er een totale schenking van €9.220,- werd gepresenteerd aan de dankbare voorzitter van de voedselbank Zuid Oost Drenthe Ton Sleeking.

Meer nieuws