AI, wat kun je ermee?

dinsdag 11 juni 2024

AI of Artificial Intelligence, in gewoon Nederlands Kunstmatige Intelligentie. Wat is het, wat kan ik er mee als MKB-ondernemer en wat mis ik als ik deze ontwikkeling ‘even oversla’? Op donderdag 6 juni werden zo’n honderd aanwezigen bijgepraat over dit onderwerp tijdens een mini-symposium op uitnodiging van de gemeente Emmen, Ondernemend Emmen, NHL Stenden Hogeschool, IT Hub en #Digilink van de Provincie Drenthe.

Dat er nog een wereld te winnen valt blijkt wel uit een enquĂȘte van de gemeente Emmen: de meeste MKB-ondernemers doen niets of nauwelijks iets met AI. Alex van Ginneken legde tijdens het symposium in heldere taal uit waarom AI juist voor hen nuttig kan zijn. Ook voor dagelijkse werkzaamheden waar ze morgen al mee kunnen beginnen. Als inspirator van de middag nam hij de aanwezigen mee op reis door de wereld van simpele AI-toepassingen.
Ervaringsdeskundige Bakschik Martirosian van BMTEC B.V. vertelde enthousiast hoe hij AI gebruikt in zijn snel groeiende MKB-bedrijf. Hoe hij digitaliseert en robotiseert in de productie en de hele orderstroom. In tien jaar tijd groeide hij vanuit zijn slaapkamer naar een bedrijf met nu 40 specialisten en een miljoenenomzet, klaar om na Nederland Europa te veroveren.

Meer nieuws