MHC Emmen

bedrijf icoon Contactgegevens

Contactpersoon Pieter Dassen
Adres Ullevi 36
Postcode 7825 SE
Plaats Emmen

bedrijf icoon Bedrijfsinformatie

Bij hockeyclub Emmen staat plezier hoog in het vaandel, met een team presteren doe je niet alleen door inzet, maar ook door plezier te hebben.
Door het organiseren van clubactiviteiten naast het spelen van hockeywedstrijden vergroot men de betrokkenheid van leden en ouders bij de hockeyclub.
Enkele activiteiten zijn:
– het opleiden tot jeugdtrainer en scheidsrechter
– aandacht voor kabouterhockey voor de allerjongste jeugd
– g-hockey voor gehandicapten
– het verzorgen van clinics voor scholen en bedrijfsleven
– Happy Sunday’s waarbij sponsoren en belangstellenden elkaar op en rond het veld ontmoeten
 
Anno 2015 telt de club aan het begin van het nieuwe seizoen ruim 350 leden. Bovendien heeft de vereniging een enorme impuls gekregen door de realisatie van een tweede (semiwater) kunstgrasveld. Met het tweede veld is het mogelijk enkele maten door te groeien. Door het grotere aantal leden kan de vereniging beter inspelen op de prestatiegerichte behoefte van de één en de meer op recreatie gerichte behoefte van de ander. Voor elk dus wat wils.
  
In zuidoost Drenthe vervult de club een regionale functie. Vanuit 16 omringende dorpen komen onze leden naar de Meerdijk in Emmen om hier te hockeyen. Ze komen onder meer vanuit Dalen, Borger, Erica, Valthe, Odoorn, Ter Apel, Sleen, Aalden, Oosterhesselen, Nieuw-Amsterdam en ook enkele Duitse plaatsen naar Emmen. Met de andere hockeyverenigingen in de regio wordt samengewerkt, onder meer in de vorm van een interclub training voor de meer talentvolle D- en C-jeugdleden en het gezamenlijk organiseren van clinics en presentaties over coaching en trainingen.