Informatieavond Nedersaksenlijn (EXTERN)

De Stichting Nedersaksenlijn organiseert een informatieavond over de Nedersaksenlijn in De Voorveghter in Hardenberg. Dit wordt gerealiseerd door middel van een livestream informatieavond. Daarvoor wordt u door hen uitgenodigd om dit via hun website www.nedersaksenlijn.nl te volgen.
Mocht u vóóraf vragen hebben dan kunt u deze te sturen naar secretariaat@nedersaksenlijn.nl. Tijdens de uitzending is het ook mogelijk vragen te stellen via een chat.

Digitale informatie bijeenkomst over de Nedersaksenlijn
Hoe realistisch is de Nedersaksenlijn? Wat levert deze spoorverbinding tussen Enschede en Groningen op voor de Duits-Nederlandse grensregio? Daar gaat het over op de avond van 9 maart in theater De Voorveghter in Hardenberg. Een bijeenkomst die live voor iedereen is te volgen via een link op de website www.nedersaksenlijn.nl.

De Nedersaksenlijn is een nieuwe ijzeren ruggengraat door Noordoost-Nederland en het aangrenzende Duitse gebied. Steden, onderwijs, bedrijven, ideeën en vooral mensen worden met elkaar verbonden door deze spoorlijn. Een stimulans voor de toekomstige ontwikkeling van het grensgebied. De aanleg van een klein stukje ontbrekend spoor tussen Emmen en Stadskanaal maakt dit mogelijk. Dat is wat de Stichting Nedersaksenlijn als medeorganisator van deze bijeenkomst wil bereiken.

Deelnemers aan de informatieve bijeenkomst komen uit het bedrijfsleven, onderwijs, zorg en overheid. Naast bekende bestuurders uit de drie provincies zijn er zittende en kandidaat leden van de Tweede Kamer aanwezig. Vanuit Duitsland zijn er bijdragen van de directeur van de Bentheimer Eisenbahn, de burgemeester van de stad Nordhorn, de Landrat van de Landkreis Emsland en de baron van Schloss Dankern. Samen met ons delen zij hun visie op het grensoverschrijdende project.

Het project Forum Nedersaksenlijn wordt onder andere ondersteund met een bijdrage vanuit Europese Interreg-middelen.
Datum en locatie

dinsdag 9 maart 19:30 - 20:30 uur
online